ROADSHOW JURUBAHASA ISYARAT

MyASLI akan terus mempromosikan perkhidmatan Jurubahasa Isyarat kepada masyarakat umum. selepas beberapa negeri telah melaksanakan Roadshow di persatuan peringkat negeri, MyASLI akan melaksanakan Roadshow kepada Jabatan Kerajaan diseluruh negeri dengan kerjasama Persatuan Orang Pekak Negeri dan Jabatan Kebajikan Masyarakat Negeri.

risalah roadshow JBI KERAJAAN

2 thoughts on “ROADSHOW JURUBAHASA ISYARAT”

 1. Mohon pihak persatuan bahasa isyarat mengadakan kursus untuk pembantu pengurusan murid (PPM) pendidikan khas pendengaran.. kebanyakan kami PPM pendengaran tidak ada pengalaman berkaitan bahasa isyarat. Ini menyukarkan kami untuk berkomunikasi dengan pelajar-pelajar pendengaran. Saya mewakili PPM pendengaran berbesar hati sekiranya pihak tuan memberi peluang kepada kami mengikuti kursus ini..
  PPM PENDENGARAN
  Smk Temerloh Jaya
  Temerloh, Pahang

  1. salam sejahtera Puan Faizah,

   mohon maaf diatas kelewatan membalas email puan.

   Jika benar puan mahu kami adakah kursus kemahiran bahasa isyarat atau komunikasi berkesan kepada PPM puan boleh menghantar surat kepada Presiden Persatuan Jurubahasa Isyarat Malaysia seperti alamat yang kami sedikan di hubungi kami. semoga kami dapat membantu dan membimbing PPM yang ada di sekolah khas, sekian,

Comments are closed.